ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

IMG_0775IMG_0784Σήμερα η Λέσχη Κλασσικών Μοτοσυκλέτων Χανίων, σε συνεργασία με το Σ.Ι.Π.Α.Κ. ( Σύλλογος Ιδιοκτήτων Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης ) είχε αγώνα δρόμου απ;o Χανιά μέχρι Παλαιόχωρα (από βόρειο άξονα μέχρι νότιο άξονα). Οκτώ αντίκες αυτοκίνητα και περίπου πενήντα κλασικές μοτοσυκλέτες να τρέχουν μέσα στα βουνά….και που καλύτερα να κάνουν μια στάση από την Πλατεία στην Κάντανο!! Τα μέλη σταμάτησαν για καφέ και καλιτσούνια, ένας τέλειος τρόπος να επαναφορτήσουν ενέργια πριν να συνεχίσουν το δρόμο τους!!
IMG_0790IMG_0792

081Έχουμε πολλές ετοιμασίες για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν! Αυτή την εβδομάδα φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού νεράντζι, ένα γλύκισμα το οποίο κερνάμε τους πελάτες μας στο τέλος του γεύματος, συνοδευμένο με μια τσικουδιά, φυσικά….

706078Μεγάλη Εβδομάδα και η σαρακοστή τελειώνει. Τα παιδιά στην Κάντανο ετοιμάζουν τον «Ιούδα», που κρεμιέται και καίγεται το   Μεγάλο Σάββατο τα μεσάνυχτα στην Ανάσταση, μόλις ψάλλει ο παπάς «Χρηστός Ανέστη». Είναι ένα έθιμο που κρατεί χρόνια εδώ στην Κάντανο. Σήμερα μαγειρέψαμε Χταπόδι με Αβρονιές, ένα εκλεκτό και νηστίσιμο πιάτο.  Αν επιθυμεί ένας καλοκαιρινός επισκέπτης στο χωριό μας να δοκιμάσει ένα πιάτο με αβρονιές, είτε με χταπόδι, είτε με αρνί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, για να κάνει μια ειδική παραγγελία!

073Καλό Μήνα! Ο χειμώνας φάνηκε ατελείωτος φέτος, και εδώ στην Κάντανο είχαμε αρκετή κακοκαιριά! Τα πρώτα σημάδια της άνοιξης επιτέλους εμφανίστηκαν με την ανθοφορία. Ένα είδος από άγρια χόρτα που παρουσιάζονται αυτή την εποχή στην Κάντανο λέγονται ΑΒΡΟΝΙΕΣ.  Οι αβρονιές βγαίνουν σε σημεία με αρκετό νερό, όπως στους  ποταμούς, και συνήθως μέσα σε βάτους.  Μοιάζουν κάπως με άγρια σπαράγγια, και όταν μαγειρεύονται είναι πολύ πικρά! Δημιουργούνται ξεχωριστά πιάτα όταν συνδυάζονται με αρνί, χταπόδι ή με τ’ αβγά.

Κατάθεση στεφάνου στην Κάντανο056Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα την ελευθερία και τον Ευαγγελισμό, και η Κάντανος δεν διαφέρει. Η ημέρα αυτή στην Κάντανο ξεκινά με Θεία Λειτουργία και μετά Δοξολογία στην κεντρική μας εκκλησία, την Ανάληψη. (περισσότερα…)

Καλως ήρθατε στο Ημερολόγιο της Πλατείας!

Εδώ μπορούμε να σας ενημερώνουμε για διάφορες δραστηριότητες του καταστήματος μας, και άλλα δρώμενα που συμβαίνουν στο χωριό μας, την όμορφη Κάντανο!Αντώνης & Σαμάνθα Καστρινάκη